МЛАДЕЖКИ ФОЛКЛОРЕН СЪЮЗ

НОВИНИ

ОБРЪЩЕНИЕ

            Младежки Фолклорен Съюз – гр. Варна е сдружение с нестопанска цел, извършващо дейност в обществена полза. Основни цели на Съюза са: да обединят възможно по-голям брой млади фолклорни таланти от цялата страна, а и тези, които живеят в чужбина, за да ги подкрепя и насърчава развитието им в сферата на българското народно творчество. За постигане на целите си, Младежки Фолклорен Съюз, непрестанно организира различни по форма събития: концерти, събори, конкурси, фестивали, конференции, семинари, майсторски класове и др.
            За голямо съжаление, самоиздръжката на Съюза е много трудна, тъй като единствения му приход в момента е годишният членски внос, който в различните категории на членство е с различен размер. За млади таланти, той е 2 лева – годишно, а за професионалисти, педагози и любители, той е 15 лева – годишно. Основната членска маса на МФС, са младежи с изявени дарби до 25 годишна възраст.
            Проектите за развитие на младежта, чрез подпомагане целите на Съюза не са много, но не са и малко. Те са заложени и описани в стратегия по приоритет.

            Младежки Фолклорен Събор 2013 е един от големите проекти на Младежки Фолклорен Съюз. Той ще се организира за първа година, като считано от 2013 –та година, ще се провежда на всеки 3 години, в различни градове от страната. Тази година, Събора ще се проведе на 28 и 29 юни 2013 година в прекрасния, възрожденски с невероятно висок дух и неповторима атмосфера град Калофер.
Канят се изпълнители и колективи от цяла България, за да се получи един истински празник, който до голяма степен ще стимулира младите таланти, защото: те ще обменят контакти по между си; ще се запознаят с по-възрастни изпълнители (професионалисти и любители), което ще им бъде от голяма полза в много направления; ще могат да „премерят сили", да се надпяват, надсвирват и надиграват, а най-добрите ще бъдат оценени и наградени от професионално жури; предоставянето на поле за изява на фолклорни таланти, без значение от възраст и други фактори, е огромен стимул за живот, творчество и развитие.
Не на последно място нашата цел, която води всички по пътя на незнайния български гений, създал това неповторимо богатство – българския фолклор, е да съхраними популяризираме истинското фолклорно наследство, за да не угасва пламъчето на народния ни дух, а именно българския фолклор.

            Скъпи сънародници, тук и в чужбина, Младежки Фолклорен Съюз се обръща към Вас, за да помогнете за развитието на нашето бъдеще. Нека всеки от нас подпомогне идеята за реализирането на Младежки Фолклорен Събор, като дари сума, без значение на нейния размер или спонсорира това наистина голямо – физически, духовно и емоционално събитие на Младите таланти и техните предшественици.
Ние, младежите, ще Ви се отблагодарим по всевъзможен начин. Уверяваме Ви, че България ще се преклони пред Вас, защото с един такъв жест, вие допринасяте запазването на Националното ни наследство!

Предварително благодарим на Всички, които ще подкрепят или по една или друга причина, няма да подкрепят Нас и Нашите каузи!!!

С уважение от Младите фолклорни таланти на България и техните предшественици!


БАНКОВА СМЕТКА:

ПроКредит Банк (ProCreditBank)

IBAN: BG77PRCB92301043275912

BIC: PRCBBGSF

Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info